עדכוני טוויטר

ביבי שוקל להעביר חוק עוקף בג"צ. זה הזמן להירשם לדיון המרתק שיעסוק בנושא הזה: "המאבק בהתנחלויות - הצלחה או כישלון?" https://t.co/uvh2e8Hw

אחרי אירועי היום, ברור לכולנו כי כנס השמאל הישראלי הופך לאירוע חשוב ומשמעותי במיוחד. הצטרפו אלינו ביום שישי הקרוב: https://t.co/NI5cQR4D

החלטות בג"ץ הן קו פרשת המים ממנו יוכרע האם ישראל היא מדינה דמוקרטית או האם ישראל היא מדינת המתנחלים!

הרשמה לאתר רוצים להביע את דעתכם? לטקבק
להשתתף בדיונים
לשתף תמונות

הרשמה לשלום עכשיו

עמוד הביתידיעותעמדת שלום עכשיו לאחר עליית החמאס

עמדת שלום עכשיו לאחר עליית החמאס

Home

פברואר 2006 | בינואר 2006 התקיימו ברשות הפלסטינית בחירות לפרלמנט הפלסטיני. תנועת החמאס זכתה בבחירות ברוב המושבים בפרלמנט.

1. תנועת שלום עכשיו מכבדת את ההכרעה הדמוקרטית של העם הפלסטיני.

2. תנועת שלום עכשיו מוסיפה לחתור להסדר שלום עם העם הפלסטיני על בסיס עקרון שתי המדינות בגבולות מוסכמים ברוח הבנות ג'נבה ומתווה קלינטון.

3. תנועת שלום עכשיו קוראת למו"מ בין ממשלת ישראל עם כל גורם פלסטיני יציג המוכן לכך. בפתיחת מו"מ כזה תתבע ישראל  התנערות מוחלטת מטרור. ממילא מובן כי עצם הכניסה למו"מ תהווה הכרה במדינת ישראל. 
ללא קשר עם קיומו של מו"מ כזה, תמשיך שלום עכשיו לקיים דיאלוג עם אישים וארגונים הנמנים על מחנה השלום הפלסטיני.

4. תנועת שלום עכשיו ממשיכה לראות במאחזים הבלתי חוקיים ובהתנחלויות מכשול רבתי לסיום הכיבוש ולקידום הסדר, ומתוך כך כגורם שאינו מתיישב עם האינטרס הלאומי הישראלי. שלום עכשיו מחוייבת למאבק ציבורי לפינוים של המאחזים וההתנחלויות תוך פיצוי הוגן למתנחלים ודאגה לשיקומם.